CONFECTIE OP MAAT

Wij zijn aangesloten bij een aantal proffesionele ateliers waar alle stoffen met zorg, aandacht en liefde voor het vak geconfectioneerd worden. Er zijn diverse manieren om uw gordijnen te laten maken, geplooid, met zeilogen of op golfplooiband. Voor iedere woonstijl is een passende combinatie van ophangsysteem en confectiemethode te vinden om uw gordijnen op te hangen.

ENKELE PLOOI

Standaard worden onze gordijnen met een enkele plooi geconfectioneerd; stofverbuik ca 1:1.75 met een smal gordijnpakket.

VLINDERPLOOI OF ZWALUWSTAART

Stofverbruik 1:2 tot 1:3, voor meer volume. Geeft een groter gordijnpakket.

RETOURPLOOI

Afwisselend een plooi aan de interieurkant en een plooi aan de raamkant, hierdoor vallen de plooien dieper en wordt het gordijnpakket smaller.
Stofverbruik van minimaal 1:2,25
Gordijnen hangen onder het railsysteem, roede met gordijnringen is ook mogelijk met retourplooien.

ZEILOGEN

Ingeslagen ringen, geeft een diepe plooi.
De ruimte moet handmatig over de breedte verdeeld worden.
Stofverbruik minimaal 1:2

Wave gordijnen – Golfplooiband

Het uiterlijk van een gordijn op zeilogen maar door de vaste afstand van de bijpassende glijders is de verdeling van de ruimte altijd mooi gelijkmatig over de hele breedte. Stofverbruik vanaf 1:1.75 mogelijk, maar 1:2 of 1:2.25 is mooier! Nieuw is de verborgen- of hotelplooi. Hierbij is de plooi niet zichtbaar aan de voorkant van het gordijn, maar wordt aan de achterkant ingestikt. Een gordijn met een hotelplooi hangt altijd ONDER het railsysteem! Naast gordijnen confectioneren wij ook vouwgordijnen en kussenhoezen op maat. Vraag in onze winkel naar de uitgebreide mogelijkheden!

Verborgen of Hotelplooi

De verborgen plooi is een naar de achterkant gevouwen enkele plooi. Plooitoeslag is gelijk aan de enkele plooi. Een ingenaaide verstelbare haak is niet mogelijk. Bij deze passen we een prikhaak toe die in de hals van de plooi wordt geprikt.