Waarom Tapijt?

Tapijt is warm en zacht, is sfeervol en comfortabel. Dit zijn de belangrijkste redenen voor mensen om tapijt kiezen.

Tapijt heeft tevens een geluiddempende werking. Vervelende galm en loopgeluiden worden hoorbaar minder wanneer er tapijt in uw woonruimte gelegd wordt,zeker in combinatie met ondertapijt.

Er gaan zelfs stemmen op die pleiten voor tapijt juist bij overgevoeligheid voor stof. Tapijt houdt het stof vast, waar het bij een harde vloer blijft rondzweven in de ruimte. Desso heeft hiervoor speciaal een tapijt ontwikkeld, Airmaster.

Wat moet ik kiezen?

Tapijt wordt gekozen naar stijl, materiaal en kleur. Hoogpolig tapijt (shaggy/ frisé), lage vlak geschoren pool (velours/saxony) of lussenpool (bouclé). Synthetische of natuurlijke vezels.
Regelmatig wordt het kleurenpalet aangepast aan de nieuwste trends. Tussen de tientallen stalen en honderden kleuren vindt u gegarandeerd iets van uw gading.
Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken.

Kwaliteit

De kwaliteit van tapijt wordt aangegeven d.m.v. het PIT symbool. PIT staat voor Product Informatie Tapijt, een eenvoudig en uniform systeem dat objectieve productinformatie geeft over tapijt voor de Nederlandse markt.

PIT- informatie is objectief en betrouwbaar en maakt het gemakkelijk om verschillende stalen te vergelijken. Bij de ontwikkeling en productie van tapijt wordt uitgebreid getest op toepasbaarheid en eigenschappen van tapijt.
De PIT- symbolen en wat ze betekenen vind u HIER